Петък, 28 Юни 2024
           
Коментари Новини

Музея за восъчни фигури във Варна: Да махнем ли фигурата на Путин?

   
Музея за восъчни фигури във Варна: Да махнем ли фигурата на Путин?

Собственикът на Ретро музея и Музея за восъчни фигури във Варна Цветан Атанасов направи любопитно допитване във Facebook.

В кратко видео обръщение той реши да попита дали да махне от колекцията с восъчни фигури тази на руския президент Владимир Путин по примера на парижкия Музей на восъчните фигури „Гревен“. Фигурата в парижкия музей бе преместена в склада в знак на протест срещу руските военни действия в Украйна и след като през уикенда посетители се опитаха да я повредят.

„Преди малко ми се обадиха от една електронна медия да ме питат ще маха ли восъчната фигура на Владимир Путин от музея, защото така били направили в парижкия музей на Мадам Тюсо и някъде другаде. Аз отговорих, че няма да махаме фигурата на Владимир Путин, но сега реших да направя допитване до българите. Защото така е демократично, нали? Питам всички вас – трябва ли да бъде премахната фигурата на Владимир Путин от Музея на восъчни фигури на град Варна? Гласувайте!, призова Атанасов във Facebook.

За близо 17 часа в допитването на личната страницана Атанасов и на тази на Ретро музея са взели участие над 12 хил. души, като преобладава мнението, че фигурата на руския президент не трябва да бъде премахвана.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати