Петък, 10 Май 2024
           
Политика

Прокуратурата няма да разпитва журналисти за предоставените от премиера Кирил Петков сигнали

   
Прокуратурата няма да разпитва журналисти за предоставените от премиера Кирил Петков сигнали

Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти при проверката на предоставените от премиера Кирил Петков медийни публикации за лица, вероятно извършили престъпления от общ характер. Това съобщиха от държавното обвинение в съобщение до медиите след разпита на премиера.

При проверка от Върховната касационна прокуратура по реда на чл. 145 от ЗСВ на предоставените от премиера Кирил Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления. 

На 10 февруари 2022 г. наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи с оглед получаване на пълната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали според своите правомощия.

В същия ден вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че не е получил списъка с 19-те имена от прокуратурата. 

Конституционалистът Екатерина Михайлова обяви, че прокуратурата се изживява като политически играч.

Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали, уверяват от държавното обвинение и обещават, че ще предоставят публично резултатите от проверката.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати