Събота, 04 Дек 2021
           
Политика

Асен Василев: Петков ще бъде кандидатурата на ПП за премиерския пост

  12.11.2021 10:54  
Асен Василев: Петков ще бъде кандидатурата на ПП за премиерския пост

ГЕРБ не са естествен партньор на ПП, каза още той

"Продължаваме промяната" се бори за първото място на парламентарните избори, независимо какво казва социологията. Това каза в ефира на "Твоят ден" Асен Василев от ПП. По думите му партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната силиния между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. 

"Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за "Хемус", нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в София Тех Парк. Няма пари обаче за детска болница", коментира Василев и добави, че отворени за разговори от ПП биха могли да са  с "Да България" и ИБГНИ. 

"ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционраме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят "Демократична България", каза още той. 

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за премиерския пост, заяви Василев и добави, че вижда себе си като най-полезен във финасовото ведомство. 

Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите ще бъде преразглеждане на двата органа- КПКОНПИ и Прокуратирата. /nova.bg