Събота, 04 Дек 2021
           
Развлечения

Disney отлага излизането на Индиана Джоунс 5 и други филми

  19.10.2021 18:13  
Disney отлага излизането на Индиана Джоунс 5 и други филми

Компания Disney отложи излизането на екран на няколко продължения на филми от киновселената на "Марвел", както и на "Индиана Джоунс 5", съобщават световните агенции. 

Според публикация във "Варайъти" премиерата на "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" е отложена от 25 март за 6 май 2022 г., а на "Тор: Любов и гръмотевици" - от 6 май за 8 юли. Продължението на "Черната пантера" - "Черната пантера: Уаканда завинаги", ще излезе на екран на 11 ноември, вместо на 8 юли, както беше планирано по-рано. 

Disney освен това отложи за 2023 г. премиерите на "The Marvels", "Антмен и Осата: Квантомания" и петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, в който зрителите отново ще видят Харисън Форд в образа на прочутия екранен археолог. 

Според изданието преразглеждането на графика на Disney е свързано с производството на филмите. Заради припокриващите се сюжетни линии на продукциите от киновселената на "Марвел", всяко забавяне води до ефект на доминото върху останалата част от франчайза. 

От началото на коронавирусната пандемия холивудските студиа нееднократно променяха графиците за излизането на филмите им на екран. След продължителното затваряне те разчитат на блокбастъри, които да помогнат за привличането на публиката обратно в киносалоните. /manager.bg