Петък, 24 Сеп 2021
           
Политика

Атанас Зафиров: Задкулисието продължи да управлява и в този парламент

  15.09.2021 10:41  
Атанас Зафиров: Задкулисието продължи да управлява и в този парламент

В този безплоден парламент не се решиха няколко важни проблема за българското общество. Това каза пред БНТ Атанас Зафиров, заместник-председател на парламентарната група на "БСП за България".

"Първият от тях е фактът, че в този парламент задкулисието продължи да управлява, да нарежда нещата. БСП, разбира се, не участва в този процес. Но самият факт, че втори пореден парламент не може да излъчи правителство, означава, че има група от хора, която има интерес това да се случва. Парламентът не беше адекватен на реалния живот, на очакванията на хората", обясни той.

Според него т.нар. "партии на протеста" не са приели протегната ръка на БСП и затова не е бил реализиран третият мандат за съставяне на правителство.

Докато ние имахме доброто желание да говорим за политики, в същото време сме свидетели как са се водели някакви разговори, които доведоха до този резултат, каза още Зафиров. И допълни още, че може би ГЕРБ са осъзнали, че ще загубят президентските избори и затова не са обявили все още своят кандидат за държавен глава.