Четвъртък, 23 Сеп 2021
           
Развлечения

MET Gala - В Америка, лексикон на модата

  14.09.2021 13:22  
MET Gala - В Америка, лексикон на модата

Вчера, 13 септември, се проведе първата MET Gala от 2019 г. насам. Заради пандемията миналогодишното събитие бе отложено, а тазгодишното - насрочено за по-късна дата. Но все пак успя да се състои при строги мерки като задължителна ваксинация за присъстващите.

Заради това изискване някои звезди като Ники Минаж не минаха по червения килим. Но и това, което видяхме, ни бе достатъчно след големия глад за светски събития в последната година и половина.

Тазгодишната тема на събитието, което се определя като модния еквивалент на Оскарите, въпреки че награди не се раздават, бе "В Америка - лексикон на модата". Главният редактор на Vogue Ана Уинтър, която е и организатор на събитието, обясни, че са искали да акцентират върху независимостта и върху това хората да се забавляват и да се наслаждават на възможността отново да се нагласят за червения килим.

По него минаха десетки известни личности, като някои от тях не изневериха на стила си, а други определено успяха дa ни изненадат. Сега ще обърнем внимание но тези, които успяха да се откроят от останалите с нестандартния си моден избор.

И няма как да не започнем с Ким Кардашиян. Тя заложи на Balenciaga, а изцяло черният й тоалет не остави нито една непокрита част от тялото и лицето й. Просто ако не знаехме, че е тя, нямаше как да разберем...

Риалити звездата винаги е провокирала с визиите си за MET Gala, но ако досега залагаше по-скоро на показване на плът, то този път направи нещо, което никой друг в историята на модното събитие не е правил. А от Vogue обясняват, че тази визия наистина дава свобода на Ким, защото й дава и анонимност, която иначе няма как да има. 

Когато говори за нестандартни тоалети, няма как и Lil Nas X да не е замесен. Този път той и екипът му се престараха и видяхме не една, а цели три визии от рапъра - коя от коя по златни и все на Versace.

Накрая остана по прилепнал и доста бляскав гащеризон и можем смело да го определим като краля на червения килим.

Приятна изненада беше общата поява на Риана и A$AP Rocky. Двамата се доказаха като сродни души, появявайки се последни с тоалети, за които можем да кажем, че сякаш са излезли до магазина по домашни дрехи и за да не им е студено, са се загърнали с по някой юрган.

Този път половинката на Илон Мъск се появи без него на MET Gala. Но пък се постара да изглежда толкова извънземно, че да привлече внимание за двама. Grimes носеше метална маска и меч, с който сме сигурни, че ще надвие нашественици от друга планета, ако случайно решат и те да участват на събитието.

Може досега да не бяхме чували за певицата Ким Петрас, но след снощи мнозина разбраха за нея благодарение на необикновения тоалет, с който мина по червения килим. Красивата си рокля с флорални мотиви на Collina Strada тя съчета с конска глава на гърдите си и много дълга конска опашка.

Отдавна пък не сме говорили за Пийт Дейвидсън и ето че сега имаме повод да го споменем. Комикът се появи на събитието в странна комбинация от черна рокля и бяло сако, за която по-добре да останем без коментар.

66-годишният супермодел Иман също бе сред гостите на модното събитие и се появи буквално в целия си блясък, засенчвайки своите доста по-млади и актуални колежки. Тя избра визия на богиня на Слънцето, създадена от Harris Reed.

Няма как да не обърнем внимание и на Наталия Брайънт - една от дъщерите на Коби Брайънт, която с уверени стъпки гради модната си кариера.

Със сигурност за нея поканата за MET Gala е голяма чест, но ние сме с малко смесени чувства за роклята й с нестандартна форма, с която прилича на яйце.../lifestyle.bg