Петък, 24 Сеп 2021
           
Политика

Слави: Аз ще се погрижа за Петър Илиев

  01.09.2021 17:54  
Слави: Аз ще се погрижа за Петър Илиев

Шоуменът и политически лидер на бързо изгрялата и бързо залязваща партия Има такъв народ Слави Трифонов публикува във фейсбук гневен статус по отношение действията на полицията спрямо номинирания от него за вицепремиер в несбъднатото му правителство Петър Илиев.

Въпросният адвокат е почетен консул на карибския остров Барбадос и е разследван за плагиатство от Софийския университет, след като в Алма матер постъпиха сигнали, че е копирал десетки страници съдържание от книгата на колежката си от Юридическия факултет доц. Наталия Киселова. Слави Трифонов обяче явно продължава да му вярва и да го брани.

Ето и текста на статуса му в социалната мрежа:

Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност.

Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая - от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.