Четвъртък, 23 Сеп 2021
           
Политика

Карадайъ вижда основа за кабинет с ясна програма

  23.07.2021 15:43  
Карадайъ вижда основа за кабинет с ясна програма
  BGNES

ДПС е готово за диалог за съставяне на кабинет. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ по време на консултациите между партията му и президента Радев, които държавният глава провежда с парламентарно представените формации преди да връчи мандат за формиране на правителство.

"Не сме спирали да призоваваме всички отговорни институции и партии да възстановят нормалността в политиката. А това минава през диалога", подчерта Карадайъ.

Именно това, че основа за такъв диалог в това НС има, е изключително положително, като дава възможност за сформиране на правителство с ясни приоритети и срокове за тяхното изпълнение, добави той.

По думите на лидера на ДПС партията му винаги е била гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в България и ще продължи да бъде такъв.

За нас е важно съставянето на кабинет по такъв начин - ясни приоритети, ясна програма и, вече на следващ етап, остава персоналният състав, отвори врата за разговори Карадайъ.

В началото на изложението си при срещата си с ДПС президентът Радев изрази обнадежденост от готовността на политическите сили за диалог и формулиране на общи приоритети.

"Вашата парламентарна група, вашата партия може да сте много полезни в този процес, защото в годините показахте, че сте партия с традиция в парламентаризма", заяви държавният глава.