Четвъртък, 23 Сеп 2021
           
Политика

Ако вземе третия мандат, Нинова няма да е премиер

  23.07.2021 15:33  
Ако вземе третия мандат, Нинова няма да е премиер

В неделя ще получите ясен отговор ще подкрепи или не БСП "Има такъв народ" за нов кабинет, каза след разговорите в президентството Корнелия Нинова. Тогава ще заседава Националния съвет на "столетницата". На разговорите с партията на Трифонов БСП ще сложи на масата своите конкретни приоритети и виждания за политики, като ще се опита да намери компромис с първата политическа сила.

"Ще има неща, които ще предложим, и неща от които няма да отстъпим", категорична бе Нинова без обаче да влиза в конкретика какви ще са червените линии.

Нинова отново ясно заяви, че БСП, ако третият мандат им бъде връчен, ще предложат правителство. Освен това - в състава на кабинета щели да влязат и фигури от служебния такъв - засега обаче кои ще бъдат запазени в тайна.

Едно е сигурно - самата Нинова няма да се кандидатира за премиер, отговори тя на въпрос на News.bg. "Смятам, че в тази ситуация никой от политическите лидери не трябва да настоява неговата фигура да е премиерската. Това би взривило всякакъв диалог", каза председателят на БСП.