Понеделник, 26 Юли 2021
           
Политика

Янев: Националният план за възстановяване и устойчивост е готов

  22.07.2021 10:50  
Янев: Националният план за възстановяване и устойчивост е готов
  БТА

Националният план за възстановяване и устойчивост е готов и вече е публикуван за обществено обсъждане.

Това съобщи в началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев. Той изрази надежда, че в близките дни министърът на икономиката Атанас Пеканов ще може да го представи на новите депутати и да обсъди с тях изведените в документа приоритети.

„Акцентите са в образованието и иновациите, за развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност, икономическа трансформация, екологичен преход по отношение на българската енергетика и технологичен преход на селското стопанство. Тези реформи са онзи жалон, който ще позволи развитието на страната в посока по-добро икономическо състояние", съобщи още премиерът на служебното правителство.

Стефан Янев за пореден път изрази надежда, че партиите в 46-ото Народно събрание ще постигнат „диалог, който ще позволи да се направи формулата на бъдещото управление на страната“.

Както и че следващото правителство ще продължи линията на служебния кабинет.

„Надявам се, че ще продължи развитието на онези приоритети, фокус на които ще бъдат българските граждани и българският бизнес. Надявам се, че ще имат мъдростта да постигнат точно това. Проблемите, с които и ние се сблъскваме са свързани с продължаващата вече година криза, която се отразява както на хората, така и на бизнеса. Затова е необходимо да се демонстрира как държава иска и е в състояние да подаде ръка на гражданите и бизнеса, който е в основната на благоденствието на цялата държава“, подчерта Янев. /dariknews.bg