Понеделник, 10 Май 2021
           
Политика

Каракачанов призова за вето над Изборния кодекс

  29.04.2021 18:19  
Каракачанов призова за вето над Изборния кодекс
  news.bg

В отворено писмо до президента Румен Радев лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова за вето над промените в Изборния кодекс. Каракачанов визира отпадането на ограничението за разкриване на изборни секции в страни извън Европейския съюз и по-конкретно Турция.

"Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ще допуснете ли това да се случи и сега - през 2021 г.,", пита лидерът на ВМРО, възмутен че това се случва и в навечерието на честванията на Априлското въстание.

Защо въобще умираха въстаниците? За какво бяха тези 30 хиляди цивилни жертви и пирамидата от черепи в Батак? За да може конюнктурни политици днес да се редят пред камерите на честванията, а през това време да предават страната си, продължава острата си позиция Каракачанов. Това е върхът на националното падение, отсича още лидерът на ВМРО и заявява категорично, че няма да отиде на празненствата на светлата дата.

Отговорността вече е Ваша - Вие можете да спрете това, обръща се към държавния глава Красимир Каракачанов и го съветва да прочете докладите от службите, които получава. В Турция в момента има над 350 хиляди изселници от България, които имат българско гражданство, и те се финансират и организират от турската държава и специалните ѝ служби и са елемент на турската политика на неоосманизма.

Ако Вие не спрете тези антибългарски промени в Изборния кодекс, ще остане съмнението, че единственото, което Ви е интересувало в това Народно събрание, е да подготвите удобни за Вас изборни правила. ВМРО са възмутени и че освен въпроса за секциите, другото което е променено е елиминирането на ВМРО от изборната администрация. И те можели да го направят, като по този начин елиминират ДБ, но не са го направили. А нашите "страстни" демократи нямат против - защото продължават да играят същата игра на взаимна мобилизация с ДПС. След като отворят вратата за неоосманистка Турция, ще отстъпят и на антибългарската политика на Скопие и ще узаконят и еднополовите бракове!

Каракачанов се пита и дали въобще има смисъл да се продължава с модернизацията на българската армия, след като някой е готов да отвори вратите пред реалните външни заплахи за сигурността на България. news.bg