Вторник, 15 Юни 2021
           
Политика

Десислава Атанасова не вижда политическа зрялост у Слави Трифонов

  26.04.2021 15:30  
Десислава Атанасова не вижда политическа зрялост у Слави Трифонов
  news.bg

Доколкото знам, карантината на Слави Трифонов изтече. За неговите избирателите много по-добре щеше да бъде, ако той лично носи отговорност, а не праща подставено лице, неизвестно със своя политически опит. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод поста на лидера на "Има такъв народ" по-рано днес във Фейсбук, в който Трифонов предложи световната шампионка по шах Антоанета Стефанова за премиер. Той обаче съобщи, че тя ще върне мандата веднага, защото партията му не разполагала с достатъчно депутати за сформиране на кабинет.

Атанасова бе категорична, че аргументите, че ИТН не среща подкрепа от партньори в Народното събрание и че гласовете за избор на правителство не стигат, са "абсолютно загубени от логика", защото по нейни думи всички партии в парламента са демонстрирали покрепа към "Има такъв народ". Тя отсече, че това е бягане от отговорност.

Атанасова заяви, че според нея няма политическа зрялост в тези решения и посочи, че става въпрос за лични решения - или на Трифонов, или на "някого в задкулисието, който му дава репликите и му пише постовете". В подкрепа на думите си тя напомни, че от деня на изборите - 4 април, досега Трифонов се е появил за кратко само онлайн.

Тя бе категорична, че щом той претендира за власт и да е лидер на партия, трябва най-накрая да се появи. Това било несериозно отношение към политиката и гражданите.

Г-н Трифонов трябва да знае, че в политиката се носи отговорност, отново подчерта Атанасова и допълни, че изводите ще бъдат оставени на народа, когато при следващи избори дадат своя вот. news.bg