Понеделник, 10 Май 2021
           
Новини

Обновяват осветлението по основни пътни артерии в София

  20.04.2021 18:43  
Обновяват осветлението по основни пътни артерии в София

Осветлението по основни пътни артерии ще бъде обновено с енергоспестяващи осветителни тела. Това ще доведе както до  намаляване на консумацията на енергия, така и постигане на осветеност на пътните платна и тротоарите и е част от усилията на екипа на кмета Фандъкова за осигуряване на по-добра среда в града.

 Дейностите ще се реализират  с   европейски средства и средства на Столичната община по проект „Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на Столичната община“ .

В  проекта са включени  бул. „Цариградско шосе“, бул. „Г.М. Димитров“, „Сименовско шосе“ ,алея „Яворов“, бул. „Ситняково“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „Сливница“, бул. „Ботевградско шосе“ и Южната дъга – от кръгово „Арена – Младост“ до бул. „Цар Борис III”.

На предстоящото си заседание в четвъртък, Столичният общински съвет   ще гласува предложение на зам.- кметът Кристиан Кръстев  за издаване на  запис на заповед в полза на Министерството на енергетиката, така че да се обезпечи авансовото плащане по договора за безвъзмездна финансова помощ.

Общата стойност на проекта възлиза на 1 050 703 лв, от които 757 405 лв е безвъзмездната подкрепа по европейска програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ и 293 298 лв собствено финансиране.