Понеделник, 10 Май 2021
           
Политика

Мая Манолова: Чакаме Слави Трифонов за кабинет

  20.04.2021 11:58  
Мая Манолова: Чакаме Слави Трифонов за кабинет

Конструктивни, открити, прозрачни са били разговорите при президента Румен Радев, всички парламентарни групи са заявили своите намерения по отношение на подкрепа за съставяне на стабилно правителство. "Изправи се.бг, Мутри вън" имаме ясна позиция, която не се е променила, така че ние не бихме подкрепили кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов. Eстествените ни партньори са партиите на протеста и промяната. Това заяви депутатът от "Изправи се.БГ! Мутри вън!" Мая Манолова пред БиТиВи.

На въпрос дали ще подкрепят кабинет на "Има такъв народ", Манолова уточни, че изчакват ГЕРБ за тяхното правителство. Днес този първи мандат трябва да бъде връчен.

В момента ГЕРБ са токсични и всяка политическа сила се държи на здравословно разстояние от тях. Разговорите, както сме обявили партиите на протеста, ще се водят прозрачно, щом не са обявени - не са водени, не сме участвали в задкулисни договорки, обясни още тя.

Все пак тя добави, че разговарят с представители на "Има такъв народ". Разговори за коалиция до момента не са водени, разговорите ще са публични и пред медиите и българските граждани, повтори още веднъж Мая Манолова.

Кабинетът на промяната за нея е демократичен - "Има такъв народ", Демократична България и тяхната партия.

Лицата на правителството на промяната Манолова не обяви, но уточни, че се чака предложението на Слави Трифонов.

Дали ще се приеме подкрепа от ДПС и БСП - Манолова коментира така: "Екзотиката на предложенията на Борисов да дава депутати на консигнация..., няма да се стигне до това... Кабинетът ще бъде предложен от Слави Трифонов... Ще има подкрепа, но над нея няма да има чадър и договорки".

На въпрос защо предложената от нея ревизия на парите, похарчени от последните правителства, не стига до проверка на кабинета на Пламен Орешарски, от чиято част е тя, Манолова каза, че няма как да се направи толкова назад, но "ще се стигне и до там". news.bg