Сряда, 21 Апр 2021
           
Новини

Николова откри Фотоизложба от Конкурс за фотография на Българския културен институт във Варшава

  22.02.2021 17:24  
Николова откри Фотоизложба от Конкурс за фотография на Българския културен институт във Варшава

Вицепремиерът и министър на туризма  Марияна Николова откри  Фотоизложбата от Конкурса за фотография на Българския културен институт във Варшава. Изложбата е организирана от Калина Станчева, директор на Българския културен институт.

Събития, като тези, са прекрасен пример за добра практика, която може да привлече вниманието към страната ни и това да стане благодарение на представянето на многообразието на културното и природно богатство, с което разполага България, заяви министър Николова. И добави, че е изключително важно да го съхраним и представяме пред света своите култура и традиции.

По думите ѝ можем да научим много едни от други, опознавайки уникалността на своите култури и изрази надежди, че вбъдеще отново ще ни събират подобни прекрасни поводи, символ на приятелство и сътрудничество между България и Полша.

Българският културен институт скоро ще навърши 70 години и се опитваме да наложим и нови традиции, една от които е организирането именно на изложбата, посочи Калина Станчева. Тя уточни, че тази година се реализира 5-ото издание на конкурса „Моето Българско пътуване”. По думите й интересен факт е, че фотографите, които участват има най-малко морски пейзажи.

Радваме се, че във ваши лице имаме нов партньор в следващото 6-о издание и това още повече ще допринесе за популяризирането на страната ни сред полските туристи, посочи още директорът на института. Според нея поклонническия туризъм представлява сериозен интерес за полските туристи и голяма част от творбите са на тази тема. В изложбата са представени около 30 снимки.