Сряда, 21 Апр 2021
           
Новини

Николова пред Националния борд по туризъм: В непрекъснат диалог сме с бизнеса в търсене на най-добрите решения за сектора

  18.02.2021 19:27  
Николова пред Националния борд по туризъм: В непрекъснат диалог сме с бизнеса в търсене на най-добрите решения за сектора

Полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла, като сме в непрекъснат диалог както с представителите на бизнеса, така и правителството в търсене на най-добрите решения. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на общото събрание на Управителния съвет на Националния борд по туризъм.

Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът както за преодоляваме на последиците от разпространението на Ковид-19, така и за плавното възстановяване на сектора, обясни вицепремиерът.

Министър Николова уточни, че пандемията е блокирала работата на туристическия сектор на световно ниво, но е довела и до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла. По думите ѝ вече е започнало зараждането на нови тенденции, които ще се развиват както през тази, така и през следващите години. И добави, че всички в отрасъла трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности.

Вицепремиерът информира още, че в средата на зимния сезон трябва да започнем да мислим за предстоящото лято, което също ще има своите предизвикателства. Доказано работеща стратегия е, че ранното планиране и подготовка дават много по-добри резултати, и затова се надявам с Вас да продължим обсъждането на стъпки и инициативи, които трябва да бъдат предприети, за да гарантираме безопасна и спокойна почивка на туристите и работа и заетост за представителите на бизнеса, заключи тя.

От Националния борд по туризъм благодариха на министър Николова за това, че е винаги насреща за разговор и обсъждане на всякакви идеи и инициативи. По време на срещата бяха дискутирани проблемите на сектора и бъдещи проекти за подкрепа на бизнеса и рестартирането му след пандемията от коронавируса.