Сряда, 21 Апр 2021
           
Коментари

Мутафчийски: Да сте чули медик да говори за разхлабване на мерките?

  27.01.2021 09:37  
Мутафчийски: Да сте чули медик да говори за разхлабване на мерките?
  news.bg

Предполагам, че не сте чули нито един медик с изказване за разхлабване на мерките. С тази реплика проф. Венцислав Мутафчийски отговори на въпрос за ситуацията у нас в студиото на БиТиВи. По думите му колкото повече места се разпускат, толкова опасността от разпространение се увеличава, а британският вариант на коронавируса вече е доказано у нас.

Мнението на лекарите е сигурно и то е едно, а балансът между здравни и икономически мерки Мутафчийски оставя на политиците, най-малкото и защото Националният оперативен щаб не разполага със съответните правомощия. Мерките у нас не са и никога не са били толкова стриктни и всеобахватни, но Венцислав Мутафчийски посочи, че са били налучкани правилните точки или места - училищата, моловете и заведенията. Реално въведените мерки са изпълнявали 65% от скалата на Оксфорд.

"В момента страната ни е в прекрасна кондиция, заедно с още три страни от Европа сме в оранжевата зова и не знам защо толкова искаме да излезем от там", посочи Мутафчийски и предупреди, че няма как да ни подмине една вълна поредна на коронавирусната инфекция. news.bg