Понеделник, 01 Мар 2021
           
Политика

Борисов: Президентът да каже кои пари да не се харчат

  18.01.2021 12:26  
Борисов: Президентът да каже кои пари да не се харчат

При посещение в Лъки премиерът Бойко Борисов пожела да разбере кои пари от бюджета президентът иска да спрат да се харчат. Борисо визира изказване на държавния глава, в което той каза, че се харчат прекалено много пари от бюджета.

„Той казва харчат се страшно много пари от бюджета. Да каже – Борисов незабавно спри тези 106 млн. на месец, които давате на пенсионерите. Спри 15-процентното увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите. Спри двойното увеличение на заплатите на учителите. Спри парите на кметовете”, уточни премиерът.

"Да каже кои пари да спрем. Или да каже: "Спрете "Хемус", не е важно за Варна, Търново". Или да каже: "Спрете Ботевград, Мездра, Монтана, Враца, Видин. Или втория лот на "Европа" или да каже: "спрете "Стума", не е важно за хората". Харчели се пари, ето аз изброих 5 млрд. лв. в проекти.

А пандемията? Виждате другите държави в какви тежки условия са, локдаун. Представете си в 18 ч. да имате вечерен час, не можете да си го представите дори. А в България с майсторско управление в момента на бизнеса му е по-трудно, но работи. Така че следващия път да каже какво да спра и ще спра. Казва и ги спираме, да видим!", каза Борисов.

На посещението в град Лъки Борисов уточни, че са преведени 470 000 лева за двете свлачища в района. vesti.bg