Понеделник, 01 Мар 2021
           
Политика

Борисов показа отвореното Банско на здравния министър

  08.01.2021 10:44  
Борисов показа отвореното Банско на здравния министър

Премиерът Бойко Борисов днес е в Банско, където показва на здравния министър Костадин Ангелов новите улици и шахти. Както и това, че курортният град е отворен януари 2021 година, след като е бил затворен през март 2020 година.

Действайте, това го правим в ситуация на пандемия и това е защото много внимателно и правилно управляваме епидемията. Дори и в Банско не сме спрели, заяви Борисов, обръщайки се към кмета на курортният град, който преди това благодари за отпуснатите от МС средства за инфраструктурата на града.

Според коментара на Борисов парите за Банско са дошли благодарение и на успеха на приходните агенции. Благодарение и на техните усилия има пари за лекарства, включително и за коронавирус, каза той.

Премиерът е горд, че българските планински курорти са отворени и хората могат да се лекуват там и да карат ски, да са на чист въздух.

Припомняме, преди ден кметът на Калофер Румен Стоянов получи още една глоба за това, че е позволил да се спази традицията с мъжкото хоро в река Тунджа.

Премиерът благодари на местните власти за усилия им, тъй като заради тях е възможно заповедта на здравния министър за ограниченията в епидемията да е толкова лека.

Да сте здрави, правете тестове, помагайте на бизнеса, пожела Борисов на раздяла. news.bg