Вторник, 24 Nov 2020
           
Новини

Директорът на БНР Андон Балтаков оттегля оставката си

  30.10.2020 15:55  
Директорът на БНР Андон Балтаков оттегля оставката си

Генералният директор на Българското национално радио (БНР) Андон Балтаков ще оттегли оставката си.
Той е взел решение след общото събрание на работещите в БНР, което се проведе в петък научи "Дневник" от присъствали на срещата. По време на срещата Андон Балтаков е получил силна подкрепа от работещите в националното радио, включително и от кореспонденти в страната.


Балтаков депозира оставката си миналата седмица, след като министерството на културата качи за обществено обсъждане проект за изменение в закона за радио и телевизията. Според Балтаков текстовете в него се различават от тези, около които се е обединила работната група по проекта и на практика министър Банов е подменил волята на експертите. От Министерство на културата първо обявиха, че са били прост организатор на работната група, но впоследствие признаха, че действително са премахнали текстовете, свързани с реформата на мандата и структурата на управителните съвети на двете обществени медии.


Балтаков беше поискал Съвета за електронни медии да го освободи от първи ноември. След среща с колегите си той е решил да не се отказва от работата по проекта и от директорското място. Балтаков беше избран в началото на януари тази година. /dnevnik.bg