Вторник, 24 Nov 2020
           
Новини

Борисов потвърди: Детски добавки за всички семейства от догодина

  07.10.2020 14:23  
Борисов потвърди: Детски добавки за всички семейства от догодина

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че в бюджета за догодина ще се заложи изплащането на месечни детски добавки за всички семейства с деца до 18-годишна възраст: 

"За семействата, които имат едно дете - по 40 лева допълнително, семейства с две деца  - 90 лева, семейства с три деца - 135 лева, всички, независимо от доходите на родителите, така че, мисля, че това е изцяло в полза на хората", коментира Борисов.

Правителството удължи срока на изплащане на компенсациите на работодателите за запазване на заетостта по мярката 60 на 40 до края на годината. От октомври до декември средствата ще се изплащат на базата на осигурителния доход на работниците за месец август. Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите:

"До този момент сме разплатили над 571 милиона, запазили сме над триста хиляди работни места, а с днешната мярка още двеста хиляди, така че това са близо 500 хиляди работни места и по този начин ние ще се опитаме да задържим безработицата около 80 процента, което е пак една от най-добрите като показател в ЕС". /bnr.bg