Вторник, 04 Авг 2020
           
Новини

Нов документ доказва връзка на Бобокови с боклука край Червен бряг (СНИМКИ)

  13.07.2020 12:49  
Нов документ доказва връзка на Бобокови с боклука край Червен бряг (СНИМКИ)

Нов документ доказва връзка на братя Бобокови с опасните отпадъци край Червен бряг, съобщиха от прокуратурата.

Във връзка с разследването, образувано за участие в организирана престъпна група, по което са обвинени А.Б., П.Б., бившият зам. министър на околната среда и водите Красимир Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в гр. Червен Бряг, местност „Лъката“, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни такива.

 

Прокуратура на Република България

 

Същите са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността „Лъката“

 

Прокуратура на Република България

 

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

 

Прокуратура на Република България

 

Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

 

Прокуратура на Република България

 

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.