Вторник, 04 Авг 2020
           
Развлечения

Приключенски филми под звездното небе на Банско и Пирин планина от 23 до 25 юли

  08.07.2020 16:13  
Приключенски филми под звездното небе на Банско и Пирин планина от 23 до 25 юли
  Pixabay

И тази година, по традиция от 23 до 25 юли, под звездното небе на град Банско и Пирин планина ще бъде прожектирана селекция от най-приключенските и екстремни филми през последната година!

Прожекциите стартират в 21:00 ч. на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско.

Всички жители и гости на Банско ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 9 филма от Австрия, Канада, Испания, САЩ, Швейцария, Италия и Германия.

Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета – Тибет, Кашмир, Канадските планини, Доломитите, Гранд Каньон, Антарктида и тайгата в Сибир.Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2020″ представят още много уникални кадри, които ще могат да бъдат видени в три летни вечери.

При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“.Организатори на фестивала са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм и с партньорството на хотел Кап Хаус./actualno.com