Вторник, 04 Авг 2020
           
Политика

Каракачанов ще връчи свидетелства на ученици от Националния военен университет „Васил Левски“

  01.07.2020 13:15  
Каракачанов ще връчи свидетелства на ученици от Националния военен университет „Васил Левски“

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава утре, 2 юли, заключителния етап от курса по начална военна подготовка на ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” в гр. Велико Търново. В района на полеви учебен център „Беляковец“ на Националния военен университет „Васил Левски“ гимназистите ще демонстрират придобитите умения по огнева подготовка. Министър Каракачанов ще връчи на учениците свидетелства за завършения от тях пилотен курс по „Подготовка за изпълнение на задълженията по отбраната на страната и действия при кризи”.

Това е първото практическо обучение по начална военна подготовка за ученици от средните училища за последните 20 години. Курсът се провежда от преподаватели и инструктори от НВУ „Васил Левски“ и в него участват 20 гимназисти от Велико Търново.

Уважаеми колеги,

Каним Ви да отразите заключителния етап от практическия курс по начална военна подготовка на учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново и връчването на свидетелствата за завършено обучение. Заповядайте на 2 юли 2020 г. 10.15 ч. в района на полеви учебен център „Беляковец“.