Понеделник, 20 Май 2024
           
Политика

И Пеевски не пропусна да се скара на Мицкоски

   
И Пеевски не пропусна да се скара на Мицкоски

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония, посочва съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в разпространена от партията позиция.
През последните месеци Пеевски не пропуска да коментира почти всеки казуса от дневния ред на България и света, като сега е подразнен от коментара на лидера на спечелилата изборите партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, че ще чака в София да дойде "някой по-разумен" (премиер – бел ред.), пише Mediapool.

"Думите на лидер на партия с претенции от съседната ни държава, че ще чака “по-разумен премиер” са абсолютно недопустими и неприемливи. Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път", казва Пеевски.

"Искам да се обърна към г-н Мицкоски - Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България. Напомняме, че като държава България направи изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде като член на ЕС", казва Пеевски.

Мицкоски е вероятният нов премиер на Северна Македония, като в предизборната кампания партията му разви мощна антибългарска кампания. 

След изборите президентът Румен Радев коментира, че много скоро ще проличи дали новоизбраната за президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска и партията ВМРО -ДПМНЕ ще заработят за европейската перспектива на Скопие, а Главчев каза, че “повече отстъпки няма накъде да правим“. 

Мицкоски отговори, че не вижда никакви български отстъпки.