Понеделник, 20 Май 2024
           
Новини

Шест институции влизат в данъчните складове на Лукойл

   
Шест институции влизат в данъчните складове на Лукойл

От днес в данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и „Лукойл България“ ЕООД започнаха контролни действия, пише  БГНЕС.

В проверките участват съвместни екипи от служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. Общият брой на включените в операцията служители е над 190.

Основна цел на операцията, която беше разпоредена от служебния министър-председател Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти, включително биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните складове, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по член от Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти.

От Агенция "Митници" информират, че след обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.