Понеделник, 20 Май 2024
           
Политика

Владислав Горанов: Засегнатите от юмрука политици сега се отмъщават

   
Владислав Горанов: Засегнатите от юмрука политици сега се отмъщават

Владислав Горанов не е в листите на ГЕРБ за депутати, защото още не е изчистил името си от санкциите по закона "Магнитски". Предстои обаче това да стане, тъй като "има своите аргументи пред правителството на САЩ".

Не е в листите по свое настояване, а пред БНТ Горанов разказа, че е имал разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по въпроса. Той му е казал, че може да понесе "тази имиджова щета", но самият Владислав Горанов е отказал.

Владислав Горанов остави впечатлението, че след като свали от името си санкциите, ще размишлява за политическата си кариера. Също така отговори и на въпроса за другото знаково отсъствие в листите на ГЕРБ - това на Мария Габриел - намеквайки, че това е сценарий, предварително премислен и ще бъде видят в бъдеще. "Ще я видите на много места", заяви Горанов за Мария Габриел.

Според Горанов също така е разумно да видим Борисов отново като премиер, но "той първо трябва да си върне самочувствието за това". Юмрукът трябва да бъде свален, обществото трябва да бъде успокоено заяви Владислав Горанов, като по-късно в думите си отново се върна на вдигнатия от президента Румен Радев юмрук в момента, когато се включи в протестите в триъгълника на властта срещу правителството на ГЕРБ.

За да отмъсти Радев, допусна счупване на политическата система, Нинова - партията си, коментира Горанов месеците, в които от ГЕРБ превърнаха в лайтмотив жеста на президент. Според Владислав Горанов обаче счупването на сглобката не е отмъщение от страна на ГЕРБ за ареста на Борисов и Горанов.

А пък от ПП-ДБ са счупили сглобката, защото "Асен и Кирил разбраха, че не могат и че трябва по някакъв начин да рестартират мита за промяната".

Но иначе общо заяви, че "засегнатите от юмрука политици, сега си отмъщават".

Как ще се развият отношенията между доскорошните партньори в управлението, Горанов не се нае да предрича, но "не трябва да се изключва нито една валенция". Думите му дойдоха след коментара за ПП-ДБ, но и след тезата, че "сатанизацията на ДПС е грешка". Владислав Горанов заяви и че Пеевски ще воюва докрай заради това.

Също така цели два пъти за възможностите след 9 юни, Владислав Горанов използва максимата: В политиката единственото невъзможно нещо е, което не противоречи в законите на физиката.