Понеделник, 20 Май 2024
           
Политика

Главчев се захваща с Лукойл

   
Главчев се захваща с Лукойл

Агенция "Митници" и НАП ще извършват физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди заседанието на Министерски съвет.

"Тъй като се появиха информации за продажбата на "Лукойл", на специално съвещание с министъра на финансите, с министъра на вътрешните работа, с Министерство на икономиката и Министерство на енергетиката ще направим физическа инвентаризация за наличностите в Лукойл", подчерта Главчев.

Иначе служебното правителство е било информирано от ръководителите на НАП и Агенция "Митници", че ако февруари приходите от ДДС и мита от "Лукойл" са били 90 000 млн. лв., март месец са били 40 000 млн. лв., то през април месец приходите от ДДС и мита са 228 милиона лева.

Главчев засегна и темата за изграждането на националната детска болница. Той напомни, че казусът с проекта за частна национална детска болница вече е даден на ДАНС и прокуратурата. Главчев е сигурен, че службите ще проверяват всички факти и обстоятелства около казуса с проекта. Той уточни, че има доклад от Министерство на здравеопазването, в който всички факти достатъчно коректно са изложени и медиите биха могли да се запознаят с него.

"Хубавото от всичко това беше, че отидохме в детската педиатрия и се запознахме какви нужди има болницата - болницата има нужда от рентген, скенер, ремонт на интензивното отделение и ремонт на асансьора. Много приоритети имаме всички правителства, но приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца", подчерта Димитър Главчев.

Служебният премиер каза още, че на среща на Съвета на министрите в Организацията за икономическо сътрудничество (ОИСР) е станало ясно, че хоризонтът в процеса по присъединяване на България в организацията до края на 2025 г., е напълно реален.