Петък, 17 Май 2024
           
Политика

Атанасов: Няма да се учудя прокуратурата да поиска имунитета на депутати от ПП-ДБ

   
Атанасов: Няма да се учудя прокуратурата да поиска имунитета на депутати от ПП-ДБ

Няма да се учудя, ако в хода на предизборната кампания не бъде поискан имунитета на някой от кандидатите за народни представители от "Продължаваме промяната - Демократична България", пише OFFNews.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Според него става дума за умишлена схема за компрометиране на ПП-ДБ от страна на прокуратурата и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

По повод сагата с предполагаемите фалшифицирани документи, подадени от Кирил Петков и Лена Бориславова пред Агенцията по вписванията преди да стане служебен министър на икономиката през 2021 г., Атанасов каза:

"Какъв скандал е Корал?  Всички са фиксирани върху формата - дали има фалшифицирани подписи някой трябва да го докаже. Има един важен момент - има адвокатска тайна и тя не може да бъде разпространявана публично. Кирил Петков е искал да напусне едно НПО (б.а. "Да запазим Корал")- няма пари, няма корупция, нищо такова."

Атанасов нарече случващото се каскада от компромати."След известно време тези дела ще приключат по някакъв начин, но сега се ползват за обработка на общественото мнение", добави той. 

Съпредседателят на ДБ каза още, че разработката за обвинените в контрабанда и търговия с влияние Стефан и Марин Димитрови била "на трупчета" в ДАНС и е водена, за да се търсят контакти на баща и син с бизнесмена Васил Божков, известен като Черепа.